Dupa ce si-a anuntat pretentia de a ocupa o functie de vicepresedinte al PSD, Marian Vanghelie face presiuni la nivel inalt pentru a-si pune oamenii la Ministerul de Interne.

Din cauza cererilor primarului de la sectorul 5, Mircea Geoana si Emil Boc s-au contrazis ieri dimineata inca inaintea inceperii reuniunii PSD-PDL pe tema bugetului. Liderul PSD le-a spus jurnalistilor ca i-a transmis inca de saptamana trecuta premierului Emil Boc propunerea social-democratilor pentru sefia DGIPI, directie aflata in custodia lui Liviu Dragnea, la Interne, functie in care Gabriel Oprea il numise pe Virgil Ardelean.

Geoana l-a mentionat pe Ionel Georgescu, in prezent adjunct la Directia Generala Anticoruptie. Premierul Emil Boc a replicat insa ca nu a primit din partea PSD nici o solicitare scrisa pentru DGIPI, ca de altfel nici pentru posturile de secretari de stat la Ministerul de Interne, ca nu stie despre cine este vorba si nici macar nu-l cunoaste pe respectivul Georgescu.

La sedinta coalitiei, atat Mircea Geoana, cat si Marian Vanghelie i-au cerut premierului Boc sa faca numirile de la MAI, dar Boc le-a cerut o lista completa cu toate nominalizarile, sugerandu-le pesedistilor sa se hotarasca pe care dintre secretarii de stat numiti de Gabriel Oprea ii pastreaza.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.