Presedintele Romaniei, Traian Basescu, anunta ca Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni nu se va mai afla in cadrul Ministerului Afacerilor Externe urmand sa fi trecut in subordinea directa a Prim-Ministrului Emil Boc.
In a doua parte a primei sale vizite de stat la Budapesta, seful statului roman a anuntat, luni dupa-amiaza, la o intalnire cu studentii romani din Ungaria ca Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, unde a fost numit fostul sau consilier de la Palatul Cotroceni, Eugen Tomac, nu va mai functiona in cadrul Centralei Diplomatice de la Bucuresti, coorondata de reprezentantul PSD, Cristian Diaconescu, urmand sa fie mutat cu torul in directa subordine a lui Emil Boc, liderul PDL.

Traian Basescu a adus ca argument al acestei decizii - care tine in mod concret de premier- solicitarea comunitatilor romanilor din strainatate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.