PNL respinge categoric proiectul „Stoica“, iar fuziunea cu PD este dorita, dar greu de realizat. Reactia lui Valeriu Stoica nu s-a lasat asteptata, acesta exprimindu-si convingerea ca „baza partidului“ il va intelege mai bine.

Proiectul "Stoica" de constituire a unui puternic partid de factura liberala, rezultat din fuziunea PNL, PD, PNTCD si eventual a altor formatiuni crestin-democrate este categoric respins de conducerea PNL. Comitetul Executiv al PNL (C.Ex.) a emis chiar o declaratie politica oficiala pe aceasta tema, in care se arata ca exista "un mandat politic clar asumat in urma congresului din februarie 2005" si ca "PNL este si va ramine liberal din convingere si nu din oportunitate". Declaratia a fost asumata de toti cei 20 de participanti la sedinta de marti seara a C.Ex.

In discutiile purtate marti seara, problema organizarii unui congres extraordinar si trecerea la curentul popular a fost categoric respinsa. Unul dintre argumentele formulate a constat in reamintirea faptului ca, la congres, amendamentul care prevedea iesirea din Partidul Liberal European a intrunit doar trei voturi.

Stoica: "Ceea ce trebuie sa se intimple, se va intimpla"

Contactat de "Cotidianul", Valeriu Stoica ne-a facut urmatoarea declaratie:"Ceea ce trebuie sa se intimple se va intimpla, indiferent daca conducerea PNL nu a inteles inca importanta acestui proiect. Mai devreme sau mai tirziu, la baza partidului se va intelege ceea ce nu se intelege la virful partidului". Valeriu Stoica ne-a mai precizat ca, in continuare, el va face analize pe aceasta tema si ca decizia politica apartine conducerii partidului.Intrebat ce pozitie va adopta PNL in cazul in care Valeriu Stoica va continua in demersurile sale, purtatorul de cuvint al liberalilor Eugen Nicolaescu a mentionat ca "PNL nu va mai face nimic. Avem o decizie si o vom respecta".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.