Demiterea lui Corneliu Ciontu si a lui Anghel Stanciu din PPRM l-ar putea costa pe Corneliu Vadim Tudor plecarea a mai mult de 10 parlamentari. Ciontu are relatii foarte bune atat cu majoritatea deputatilor, cat si cu multi lideri din teritoriu care nu vad cu ochi buni intoarcerea senatorul Vadim Tudor in fruntea partidului. Presedintele executiv inca in functie are pregatite deja cateva variante de actiune, in cazul foarte probabil in care Plenara Consiliului National al PPRM de sambata ii va retrage mandatul si sprijinul politic.

Planurile lui Ciontu includ ruperea de partid a mai multor deputati, impreuna cu care sa poata puna bazele unui nou partid sau cel putin sa infiinteze un grup parlamentar propriu la Camera. O alta ipoteza de lucru ar fi trecerea in corpore la un alt partid, insa Corneliu Ciontu nu pare prea incantat de aceasta posibilitate. Pana atunci, insa, Corneliu Ciontu si Anghel Stanciu sunt hotarati sa mearga la sedinta Biroului Permanent, convocat de Vadim Tudor maine la pranz, cu ideea de a cere conducerii sa le acorde continuarea mandatului si mentinerea denumirii si a directiei populare a partidului.

Potrivit unor informatii din interior, cealalta tabara planuieste sa nu le permita celor doi accesul la sedinta si sa decida excluderea lor in lipsa. Ca o masura suplimentara de siguranta, Corneliu Vadim Tudor a decis ca Plenara de sambata sa fie una largita, la care sa vina si alti membri decat cei ai Consiliului National.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.