Liberalii transmit un semnal clar atat presedintelui Traian Basescu, cat si colegilor din PD sa nu mai insiste pe subiectul alegerilor anticipate. Purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, a declarat ieri ca "alegerile anticipate nu sunt o solutie pentru Romania in aceasta perioada, cand Guvernul trebuie sa indeplineasca atat programul de guvernare, cat si programul de actiuni privind integrarea europeana".
Nicolaescu a precizat ca subiectul alegerilor anticipate este considerat incheiat "pana la raportul de monitorizare din toamna".

El sustine ca Executivul are de raspuns unor exigente sporite, tinand cont de actuala conjunctura europeana. "Asta inseamna ca actualul Cabinet trebuie lasat sa lucreze, iar fortele politice trebuie sa ii asigure linistea si ragazul necesare", a completat Nicolaescu, adaugand ca integrarea europeana este un obiectiv politic de consens national si ca, in acest sens, Comitetul executiv al PNL isi exprima sprijinul neconditionat pentru premierul Calin Popescu Tariceanu.

Purtatorul de cuvant al PNL sustine ca liderii partidului nu au discutat despre ultimele sondaje de opinie, in care formatiunea liberala este in scadere. "Aceste sondaje sunt destul de ciudate pentru ca exista mari diferente intre ele", a explicat Nicolaescu.Potrivit unor surse din partid, la sedinta de marti seara a Comitetului Executiv s-a decis ca, de acum inainte, mai multi lideri ai PNL sa respinga public pozitia presedintelui Basescu fata de anticipate.