Presedintele Romaniei, Traian Basescu, se va intalni luni, la Budapesta, cu omologul sau, Lszl Slyom.
Seful statului roman efectueaza prima sa vizita de stat in Republica Ungara, de la instalarea sa, la Palatul Cotroceni, in decembrie 2004. Anterior acestei vizite, cei doi sefi de stat au mai avut convorbiri bilaterale - pe 14 septembrie 2007, la New York, cu prilejul sesiunii ONU, si la Bucuresti, cu ocazia vizitei lui László Sólyom, pe 12 februarie, in acelasi an. Anul trecut, pe 23 octombrie, cu ocazia vizitei particulare la Miercurea-Ciuc, Basescu si Sólyom au avut o noua intrevedere. Atunci, seful statului roman se declara sustinatorul autonomiei locale, dar egala pentru Calarasi si pentru Covasna. Printre primele interviuri pentru presa straina acordate de presedintele statului roman, dupa investirea in aceasta functie, a fost cel pentru prestigiosul ziar “Magyar Nemzet”.

In cursul vizitei care va dura pana maine (marti), Basescu si Sólyom vor discuta, cu prioritate, despre protectia minoritatilor nationale, securitatea energetica, cooperarea dunareana si situatia de securitate in Orientul Mijlociu. Presedintele Romaniei are prevazute intalniri cu reprezentanti ai minoritatii romanesti din Republica Ungara.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.