Fostul ministru la Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat sambata, la Timisoara, ca diferenta intre el si actuala putere este cea intre doua drumuri nationale, DN 6 si DN 7, unul nereabilitat in mai multi ani si un altul reabilitat in sapte luni, transmite NewsIn.

“Diferenta dintre mine si PSD si PDL este urmatoarea: diferenta dintre DN 6 si DN 7. DN 7 a fost reabilitat in sapte luni pe o portiune de 160 de km, in timp ce DN 6 a inceput in anul de gratie 2002 si nici pana azi nu au fost finalizate toate tronsoanele. Pe DN 6 a trebuit sa reziliez trei contracte, sa organizez licitatii noi si pana la urma am reusit, asa, pe final de mandat, sa inauguram macar un tronson din el. Asta este diferenta. In sase ani de zile, practic, nu s-a terminat reabilitarea unui drum national”, a declarat fostul ministru al Transporturilor, liberalul Ludovic Orban.

Potrivit sursei citate, DN 6, care leaga capitala Romaniei de Timisoara si de granita cu Ungaria ar trebui sa fie finalizat in 2 octombrie 2008, potrivit contractului. Pe de alta parte, DN 7, drumul reabilitat la care Orban facea referire, leaga Bucurestiul de Nadlac, aflat la granita tarii cu Ungaria.

Orban a mai precizat ca de la instalarea in functie a lui Radu Berceanu “in afara de petarde, fumigene si demiteri, care nici nu au fost reale (...) pana acum nu am vazut decat renuntari la proiecte”. Printre renuntarile la care face referire Orban este si un proiect de drum expres intre Arad si Oradea, care facea legatura intre cele doua tronsoane Autostrada Transilvania si Autostrada Europa de pe Coridorul IV Pan European.

“Nu am vazut decat blocari de licitatie, n-am vazut niciun fel de masura clara care sa duca la impingerea inainte a proiectelor pe care eu le-am demarat si pe care, pe multe dintre ele, cum este tronsonul Arad Timisoara din Autostrada de pe Coridorul IV am si semnat contracte de executie”, a explicat fostul ministru.

Ludovic Orban a fost prezent sambata la Timisoara ca sa-l sustina pe Nicolae Robu la presedintia PNL Timisoara. Robu a fost singurul candidat pentru aceasta functie.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat sambata, la Cluj-Napoca, unde a participat la lansarea candidatului PDL la primarie, ca a gasit Ministerul Transporturilor exact asa cum l-a lasat, eferindu-se la unele proiecte care nu au fost finalizate dupa plecarea sa din Guvern. „Am si eu parte de o mostenire. La mine e mai special, ca eu mostenesc ce am lasat, in aceeasi situatie. Cum ar fi centura ocolitoare (a Clujului, n.r.) pe care am inaugurat-o in 2006, am alocat 50 de milioane de euro, trebuia sa fie gata si o gasesc in aceeasi situatie. O sa incercam acuma sa repornim motoarele si sa o finalizam cat se poate de repede pentru ca e un lucru fara de care orasul asta se sufoca”, a afimat Berceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.