Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat sambata la Sinaia, ca dezbaterea codurilor penal si de procedura penala trebuie sa aiba loc in Parlament si a recomandat instituirea unei date limita pentru adoptarea lor.

Potrivit Realitatea TV, presedintele PSD, Mircea Geoana, considera ca modificarea Constitutiei trebuie facuta in noul mandat presidential. Modificarea Constitutiei trebuie sa fie mult mai ampla si sa includa "intregul esafodaj al statului", iar momentul revizuirii ar trebui sa fie precedat de o dezbatere ampla, care sa inceapa in noul mandat presidential, considera Mircea Geoana.

Geoana a sustinut ca, in pofida unei presiuni interne si externe, dezbaterea codurilor trebuie sa fie un proces asezat, care sa aiba loc in Parlament, comenteaza NewsIn. "Continui sa cred, in pofida unei presiuni pe care o simtim din interior si de la Bruxelles, ca este mai sanatos, mai corect, mai randuit sa procedam la o dezbatere accelerata in Parlamentul Romaniei, sa ne stabilim o data limita in care aceste coduri sa treaca prin filtrul necesar al Parlamentului national si sa putem sa dam aceste coduri, care din pacate ar fi trebuit sa intre in vigoare, o parte din ele, inca din 2004, cand erau gata promulgate", a declarat presedintele Senatului, la intalnire cu grupurile parlamentare ale PSD si PC, sugerand ca social-democratii nu ar fi de acord cu asumarea raspunderii Guvernului pe aceste acte normative.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat pe 14 ianuarie ca proiectele de Coduri trebuie adoptate pana in luna iunie, pentru a nu fi influenta negativ raportul de tara al Comisiei Europene din vara. Predoiu a sustinut, intr-o conferinta de presa, ca procedura asumarii raspunderii Guvernului este avantajoasa, din cauza ca dureaza mai putin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.