Toti cei carora fostul director al CN CFR, Mihai Necolaiciuc, le oferea milioane de euro prin contracte-paravan isi continua linistiti afacerile. Caracatita din spatele "Bunicutei Kilowatt“ are tentacule care ajung in familia lui "Micky Spaga“. Fiica acestuia, Livia Mihailescu, incasa dividende din afacerile "gruparii Necolaiciuc“.

Cazul "Bunicuta Kilowatt“, dezvaluit de "Adevarul“, scoate la iveala un mecanism ingenios prin care se primesc bani obtinuti, conform DNA, in mod suspect.

Actionar majoritar intr-o companie care face tranzactii cu energie, Transenergo Com SA, Ileana Olah (74 de ani) este paravan pentru fiul sau Iosif Brazdau (54 de ani). Insa, in afacere, elementul-cheie este mana dreapta a lui Necolaiciuc, fostul sau consilier juridic, Octavian Costea (32 de ani).

Este omul care a parafat toate afacerile gruparii (Mihai Necolaiciuc, Dumitru Crestin, Adrian Gaspar) pe axa Compania Nationala CFR. Procurorii spun ca acesta este „iepurele“, cel care ia totul asupra sa.

Participanti la profit sunt, coincidenta sau nu, apropiati de-ai lui Serban Mihailescu, zis „Micky Spaga“, fost inalt demnitar in timpul guvernarii PSD (2000-2004), cand a ocupat fotoliul de secretar general al Guvernului. Mai mult, fiica sa, Livia Ana Mihailescu, a participat la profit, ca urmare a stranselor relatii cu gruparea.

"Iepurele“

Octavian Costea, consilierul juridic al lui Necolaiciuc, a avut un rol important in compania „controlata“ de Ileana Olah, SC Tranenergo Com SA. Tot el a fost folosit si pe post de "iepure“. Din postura de consilier juridic al lui Necolaiciuc, in 2003, Octavian Costea a aprobat un contract in urma caruia compania de stat a cumparat 60.000 de litri de ierbicid, cu 41 de euro pentru un litru, de la o firma din Valcea. Acelasi Costea apare insa si ca membru in comisa Bursei Romane de Marfuri care a organizat licitatia.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.