Un nou sondaj de opinie, efectuat de CSSB, in perioada 16-19 ianuarie 2008, a fost dat ieri publicitatii.

Spre deosebire de cel din ziua precedenta, sondajul de ieri indica o crestere in notorietate a premierului Emil Boc, dar si a primarului Capitalei, Sorin Oprescu, ultimul depasindu-l in popularitate pe presedintele Traian Basescu.

Potrivit interpretarii date de sociologii CSSB, “marea majoritate a ministrilor din cabinetul Boc se regasesc deocamdata in partea a doua a clasamentului de notorietate”.

In privinta notorietatii, Elena Udrea si Marian Vanghelie se apropie de politicienii din garda veche, gen Iliescu, Basescu, Nastase, de care romanii au auzit pana la “saturatie”, cu procente de celebritate de 89 si respectiv 88%. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a ajuns sa le inspire alegatorilor mai multa incredere decat seful statului.

El il depaseste la capitolul incredere la nivel national pe presedintele Romaniei, Traian Basescu (55% dintre respondenti fata de 50% ). Principalele 3 partide din Romania (PD-L, PSD si PNL) beneficiaza de o incredere de peste 25% din partea populatiei.

In ceea ce priveste votul pentru alegerile prezidentiale, la o intrebare deschisa, 40% dintre romani au declarat ca l-ar vota pe presedintele Traian Basescu pentru un nou mandat, ceilalti posibili contracandidati inregistrand scoruri foarte mici. Totusi se observa un interes spontan in identificarea unui alt candidat cuantificat la 23% dintre respondenti.

Cu toate acestea, pentru functia de presedinte al Romaniei, Traian Basescu este creditat cu 45% din preferintele celor intervievati.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.