Sora lui Adrian Nastase, Dana Barb, a vizitat China ca parte din delegatia Forum Invest, una dintre societatile familiei Popovici, prin intermediul careia au fost transferate sume de bani catre Eurografica, arata DNA in rechizitoriul dosarului "Trofeul Calitatii".

Potrivit procurorilor DNA, "legaturile dintre invinuitul Adrian Nastase, familia si rudele acestuia cu invinuitul Popovici Bogdan si Popovici Ioana si ulterior sprijinul acordat de acestia din urma in modalitatile descrise mai sus pentru campania electorala rezulta si din faptul ca Dana Barb, sora lui Adrian Nastase, a efectuat o vizita in China, facand parte din delegatia Forum Invest (...), una dintre societatile apartinand familiei Popovici, prin intermediul careia au fost transferate sume de bani provenite din taxe de participare catre SC Eurografica SRL" , potrivit NewsIn

Rechizitoriul DNA face legatura intre banii stransi din taxe de participare la simpozionul "Trofeul Calitatii" si sumele care au ajuns sa fie folosite in campania electorala a lui Adrian Nastase din 2004, prin intermediul Eugrafica.

"Din probele administrate in cauza rezulta ca prin influenta si autoritatea pe care a avut-o invinuitul Adrian Nastase in calitate de presedinte al Partidului Social Democrat, a obtinut de la inv. Vasile Mihail Cristian, director general al SC Eurografica SRL, foloase necuvenite in valoare de 34.421.611.069, reprezentand: caiete, fulare, tricouri, calendare, pliante, brichete personalizate cu numele si imaginea inv. Adrian Nastase", se mai arata in rechizitoriu.

Instanta suprema va incepe, in data de 26 februarie, judecata dosarului "Trofeul Calitatii", in care Adrian Nastase, Irina Jianu si de alte patru persoane sunt acuzate in legatura cu strangerea unor sume de bani pentru campania electorala prezidentiala a social-democratului.

Nastase este acuzat de DNA pentru folosirea influentei sau autoritatii functiei de presedinte al unui partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata.

DNA: Inspectorii fiscali au vrut sa ascunda neregulile din organizarea 'Trofeului Calitatii'


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.