Ministerul Dezvoltarii sustine ca cifra prezentata intr-un document guvernamental, referitoare la salariile angajatilor din sectorul public, este incorecta si nu reflecta realitatile salariale din aceasta institutie unde salariul mediu brut pe luna in anul 2008 al personalului a fost de 4.746 lei.

"In urma informatiilor aparute in mass-media referitoare la salariile angajatilor din sectorul public, in care sunt mentionate si veniturile salariale ale angajatilor Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei, mentionam ca cifra prezentata in documentul guvernamental invocat este incorecta si nu reflecta realitatile salariale din aceasta institutie", se arata intr-un comunicat al ministerului.

Potrivit reprezentantilor ministerului, in cadrul MDRL, salariul mediu brut pe luna in anul 2008 a fost de 4.746 lei incluzand salariul de baza, spor vechime, indemnizatie conducere si salariu de merit, iar salariul mediu brut pe luna in anul 2008, cu toate sporurile si prima de vacanta incluse a fost de 6.805 lei.

"Precizam ca in 2008, au fost platite si primele de vacanta restante din perioada 2001 – 2006 atat pentru angajatii MDRL, cat pentru persoane care lucreaza acum in alte institutii, dar care in perioada 2001 – 2006 au lucrat in Ministerul Dezvoltarii si Prognozei, Ministerul Integrarii Europene, ale caror obligatii au fost preluate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei", se mai arata in comunicatul ministerului.

CNCD: Media salariala pentru aceasta institutie a fost de 3.480 lei pe luna in anul 2008

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii sustine ca media salariala pe luna in cadrul institutiei a fost, anul trecut, de 3.480 lei, precizarile fiind facute dupa publicarea situatiei conform careia salariul mediu la CNCD a fost in 2008 de 4.165 lei. "In cadrul Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) salariul mediu brut cu toate sporurile si primele de vacanta in anul 2008 a fost de 3.480 lei, raportat la o medie de 65 de angajati. Precizam ca salariul mediu de 4.165 lei comunicat in presa este eronat deoarece modul lor de calcul cuprinde si contributiile angajatorului, indemnizatiile de delegare (diurne) si alocatiile pentru locuinte, sume ce nu fac parte din salariul mediu brut", se arata intr-un comunicat al CNCD.

CCR: Media salariala pentru aceasta institutie a fost de 4.732 lei pe luna in anul 2008

Curtea Constitutionala sustine ca media salariala pe luna la CCR a fost, anul trecut, de 4.732 lei si nu de 8.321 lei, asa cum s-a vehiculat in presa. "Pentru anul 2008, media salariala lunara, calculata la numarul mediu anual de personal angajat la Curtea Constitutionala (89), a fost de 4.732 lei, prin urmare cifra avansata de documentul citat (8.321 lei) nu corespunde realitatii", se arata intr-un comunicat al CCR.

ANI: Salariul mediu lunar din cadrul institutiei a fost de 1.906 lei

ANI sustine ca suma de 4.734 lei difuzata in mass-media, reprezentand media salariala lunara la nivelul personalului acestei institutii in 2008, este eronata, precizand ca salariul mediu lunar din agentie a fost de 1.906 lei, suma care include si sporuri, prime si ore suplimentare.

"Pentru corecta informarea a opiniei publice, Agentia Nationala de Integritate precizeaza ca, in anul 2008, la nivelul personalului propriu, s-a inregistrat o medie salariala lunara de 1.906 lei, si nu de 4.734 lei", se arata intr-un comunicat ANI remis agentiei NewsIn. De asemenea, ANI precizeaza ca suma de 1.906 lei include sporul de confidentialitate, sporul de vechime, primele, primele de vacanta si orele suplimentare.

NewsIn a publicat ieri o statistica oficiala care indica faptul ca salariul mediu lunar, fara sporuri, a fost in anul 2008 de aproape 1.000 de euro, pentru institutiile din administratia centrala. Aceasta prezinta o lista cu 42 de institutii la care salariile sunt finantate exclusiv de la bugetul de stat arata ca in cursul anului trecut, salariul mediu al unui angajat la stat a fost de 3.449 RON sau de 937 de euro, la un curs de 3,68.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.