Fostul premier, Calin Popescu Tariceanu nu conteneste cu atacurile aduse la adresa Guvernului Boc. Dupa ce l-a numit “Guvernul Dorel” sau ‘Guvernul cu doua maini stangi”, mai nou, Tariceanu compara actuala forma de guvernare cu o clasa “repetenta” din scoala primara.

Razgandeanu', cum era numit acum ceva vreme fostul premier Tariceanu, a predat stacheta, in opinia domniei sale, “colegilor mai mici” de scoala - Emil Boc si Mircea Geoana.

Tariceanu este de parere ca deciziile in privinta “inghetarilor salariale”si “interzicerii cumularii pensiei cu salariul de stat” au fost luate pripit, iar unii deja s-au razgandit in privinta lor, iar restul se vor razgandi pe parcurs. Astfel, presedintele PNL, nostalgic probabil, compara declaratiile date de actuala guvernare cu “ascultarea unor scolari care nu si-au invatat lectia si sunt scosi in fata clasei”.

Tariceanu se vede in postura de dascal, ascultand “scolarii” Guvernului Boc. Lectia de “politica” se desfasoara astfel:

Li se pune o intrebare (Guvernului Boc – n.rd.): "Care este strategia anti-criza si bugetul pe 2009?.
In prima zi, scolarii Boc, Basescu si Geoana spun in cor: plafonarea indemnizatiilor pentru cresterea copiilor. Raspuns incorect, nota 4. Treceti in banca si invatati din nou.

A doua zi, aceeasi intrebare. Scolarii Boc, Basescu si Geoana spun in cor: interzicerea pensionarilor actori, medici si profesori sa cumuleze pensia cu salariul. Raspuns incorect, nota 4. Treceti in banca si invatati din nou.

A treia zi, pentru a nu fi ascultati, scolarii lipsesc si se ciondanesc in legatura cu un coleg, Oprea pe numele lui.

Vine si a doua saptamana. Din nou scolarii sunt scosi la tabla. Nici acum nu stiu rsspunsul la aceeasi intrebare. Scolarii Boc si Basescu spun: inghetarea salariilor. Scolarul Geoana, sperand ca in sfarsit poate nimeri si el raspunsul corect, spune invers.

Din nou, raspunsuri incorecte si nota 4”.

Concluzia trasa de fostul premier este ca situatia din actuala guvernare este una “tragica”.

Criza se amplifica, iar Guvernul cauta raspunsuri de la oricine le poate oferi, indiferent de costuri. Si asa a aparut in peisaj FMI”, mai spune Tariceanu intr-un mesaj postat pe blogul sau.

In final, presedintele PNL, “copt” in ale premieratului le da cateva sfaturi “urmasilor sai”. Acesta este de parere ca prioritatea numarul unu in acest moment ar trebui sa fie prezentarea unei strategii anti-criza.

Daca Guvernul va continua sa vina cu solutiii pompieristice, fara sa aiba o strategie globala, atunci criza economica va continua sa ia amploare.” a incheiat Tariceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.