Bugetul Camerei Deputatilor a crescut fata de anul trecut cu 22%, a declarat presedintele Roberta Anastase, precizand ca aceasta crestere nu se acorda pentru achizitionarea de masini, ci pentru continuarea proiectului realizarii unui studio de televiziune al Parlamentului, pentru care este prevazuta suma de 600.000 RON (150.000 euro).

Anastase spune ca mai mult de 70% la studioul respectiv este deja realizat ca dotari. Sefa Camerei a punctat faptul ca fostul presedinte Bogdan Olteanu a initiat un proces de dotare a acesteia cu aparate pentru inregistrarea sedintelor si votul electronic, iar la solicitarea lui Anastase a fost trecuta in buget continuarea proiectului si in acest an.

Studioul este amplasat intr-un corp al Palatului Parlamentului, la etajul trei, iar cu dotarile pe care le are, nu va face emisii pe cablu, ci va gazdui televiziuni care doresc sa realizeze transmisii, interviuri. In buget sunt alocati 440.000 de lei pentru continuarea lucrarilor la studio si inca 160.000 pentru dotari.

Pe de alta parte, alesii neamului nu au uitat de faptul ca la subsolul Palatului Parlamentului au o scara degradata care trebuie reparata, conform declaratiei secretarului general Gheorghe Barbu, si mai au si o centrala de ventilatie a Camerei Deputatilor care cuprinde cinci camere din care trei sunt nefunctionale si in ultima instanta deputatii au decis ca este necesara si construirea unui garaj subteran.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.