Guvernul va infiinta un grup de analiza a activitatii agentiilor si autoritatilor, chiar si a autoritatilor si institutiilor aflate sub control parlamentar, iar in acest ultim caz Executivul va propune Legislativului restructurarea sau comasarea unora dintre ele, potrivit unor surse oficiale.

"Trebuie vazut in ce masura aceste institutii raspund unui scop foarte clar. Guvernul va infiinta un grup de analiza a activitatii lor, iar fiecare ministru va trebui sa faca la randul sau o analiza a agentiilor si autoritatilor pe care le are in subordine. Executivul va face si o evaluare a activitatii institutiilor subordonate Parlamentului si va propune Legislativului comasarea acestora", au declarat sursele citate.

In ceea ce priveste institutiile guvernamentale, aceleasi surse sugereaza ca activitatea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului de exemplu, aflata in coordonarea prim - ministrului, ar putea fi preluata de Academia Romana, care are o sectie de stiinte istorice. O alta institutie guvernamentala care ar putea fi afectata de restructurare este Agentia pentru Strategii Guvernamentale.

In ceea ce priveste autoritatile si institutiile aflate sub control parlamentar, ar putea fi vizate Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.