Secretarul General al Senatului, Dan Vasiliu, a anuntat miercuri ca bugetul Senatului pentru anul acesta va fi refacut, iar noua varianta va prevedea o reducere cu 22% a cheltuielilor. De partea cealalta, bugetul Camerei Deputatilor pe 2009 va creste cu 22% fata de anul trecut.

Cresterea cu 22% a bugetului Camerei Deputatilor va fi la capitolul investitii pentru studioul de televiziune al Parlamentului, dotarea a trei comisii cu aparatura pentru vot electronic si inregistrari, si construirea unui garaj subteran.

Secretarul General al Senatului a declarat pentru NewsIn ca in ceea ce priveste bugetul, deocamdata nu se stiu cifrele insa, cu certitudine, bugetul Senatului va fi mai mic decat cel din 2008. "Asteptam sa vedem cifrele finale dezbatute la Ministerul de Finante, urmand ca sa introducem in Biroul Permanent proiectul fundamentat de noi, care urmeaza de asemenea sa fie supus plenului Senatului", a afirmat Vasiliu, precizand ca Ministerul Finantelor a solicitat refacerea bugetului deja votat de Senat.

In curtea Camerei Deputatilor situatia sta mai bine decat la Senat. Secretarul General al Camerei Deputatilor, Gheorghe Barbu a declarat ca fata de varianta discutata la ultima sedinta a Biroului Permanent s-au facut niste modificari in zona investitiilor pentru ca s-a dorit o crestere accentuata, sau in orice caz, un pas inainte din punct de vedere al transparentei parlamentere.

Barbu a explicat ca, in zona investitiilor, s-a stabilit sa se continue, in acest an, cu dotarea a inca trei comisii cu aparatura pentru vot electronic, inregistrari audio si video. "De asemenea, urmeaza a fi finalizat si studioul de televiziune al Parlamentului cu dotarile necesare pentru ca aveau in prima faza o propunere, dar lipsea doar o chestiune cu dotarea cu o masa, care a fost deja achizitionata, dar data in folosinta unei comisii. Acest obiect trebuie sa fie procurat din nou. Valoarea, fata de prevederea anterioara, a crescut cu 160.000 de lei", a spus Barbu

Singurele diminuari ale bugetului Camerei Deputatilor se refera la cheltuielile de deplasari, la cele de protocol si la fondul presedintelui Camerei Deputatilor.

Spre deosebire de Camera, Senatul are un buget votat in noiembrie, trecut prin plenul Senatului si publicat in Monitorul Oficial. Fata de respectivul buget, reducerea este de peste 22%. Prin urmare, Senatul se incadreaza in anul bugetar cu probleme 2009. "Au fost taiate toate achizitiile de masini, de aparate de aer conditionat. Am tinut seama de OUG privind reducerea cheltuielilor la bunuri si servicii cu 15% si, de asemenea, cu 50% reducere la achizitii de masini, mobilier, aparatura, birotica", a explicat Vasiliu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.