Ministrul Justitiei a discutat, marti, cu premierul Emil Boc, la sediul Guvernului, despre problemele financiare si reforma in justitie, la intalnire participand si procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, impreuna cu membri ai conducerii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), informeaza NewsIn.

"Cautam solutii pentru ca starea de subfinantare a sistemului judiciar sa inceteze. Aceste discutii vor continua si in urmatoarele zile. Vom avea contacte si cu asociatiile profesionale si as vrea sa transmit clar un mesaj de abordare constructiva a acestor probleme de catre toate partile aflate la masa discutiilor", a declarat, dupa discutiile cu premierul Boc, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu.

Aceeasi sursa a mentionat ca buna finantare a sistemului judiciar "nu presupune doar salarii, presupune si conditii logistice".

Reamintim ca luni, Predoiu a explicat, pentru NewsIn, ca exista inechitati in sistemul judiciar, deoarece CSM si Inalta Curte de Casatie si Justitie au inclus, in baza lor de calcul, acordarea sporului de 50% pentru magistratii proprii, care au hotarari definitive de la instante.

Acordarea acestor sporuri, a mai spus Predoiu, se face la cele doua institutii, in urma unei decizii din martie 2008 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Ministrul a mai declarat ca vrea sa gaseasca o "solutie unitara" pentru toti magistratii pentru inlaturarea inechitatilor din sistem.

In acest context, ministrul a lansat, luni, un apel catre CSM si Inalta Curte pentru sistarea acordarii sporurilor de 50% pana la gasirea unei solutii unitare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.