Lupta pentru suprematia in interiorul PNL deschide un nou front de confruntare intre Calin Popescu Tariceanu si Crin Antonescu: candidatura la presedintia tarii.

Insa nici unul dintre cei doi lideri nu se grabeste sa se inscrie intr-o astfel de cursa, avand in vedere consecintele pe care le-ar avea o infrangere in planul legitimitatii in partid.

Discutiile din PNL despre candidatura la presedintie au loc in contextul in care nu a fost inca transata problema organizarii unui congres al partidului.

Surse liberale sustin ca Tariceanu ezita sa isi asume intrarea in cursa electorala impotriva lui Traian Basescu, intrucat o eventuala infrangere ar subrezi si mai mult pozitia sa in PNL, el fiind deja acuzat ca a jucat prost cartea intrarii la guvernare si ca s-a lasat influentat de linia Patriciu: ori guvern cu PSD si functia de premier, ori opozitie.

Argumentele invocate de apropiati ai lui Tariceanu pentru sacrificarea altcuiva in lupta pentru Cotroceni tin de faptul ca PNL ar avea nevoie de o personalitate care sa nu se identifice atat de mult cu imaginea partidului, astfel incat sa poata atrage alegatori din zona nehotaratilor sau a altor partide.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.