PSD si PDL lucreaza la o ordonanta prin care prefectii isi vor redobandi culoarea politica. Acum trei-patru ani, cele doua partide sustineau contrariul.

Guvernul lucreaza la elaborarea unei ordonante de urgenta pentru repolitizarea admi­nis­tratiei centrale si locale, asta dupa ce liderii PSD si PDL au constatat ca nu pot face numiri­le negociate in functiile de prefect, subprefect si la sefiile institutiilor deconcentrate din teritoriu, sustin surse din PSD. Textul ordonantei de urgenta privind stabilirea nivelului de demnitate publica pana la care numirea se face pe criterii politice, aici ur­mand sa fie trecute si persoanele care vor ocu­pa postul de prefect, subprefect, inspector teritorial si sef de institutie din administratia locala. Miscarea fusese oarecum anticipata de pre­mierul Emil Boc in urma cu doua sap­ta­mani intr-o emisiune la TVR.

"Prefectul este omul Guvernului in judet. El face politica Gu­ver­nului. Este firesc sa fie om de incredere al Gu­vernului care sa duca politica acestuia“, afirma atunci Boc. In urma insa cu trei ani, Partidul Democrat, con­dus atunci de actualul premier, se dovedea a fi unul dintre promotorii depolitizarii functiei de prefect.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.