Parlamentarii din comisiile pentru cultura si pentru buget, finante si banci au respins cu o larga majoritate rapoartele prezentate de presedintii directori-generali ai posturilor publice de televiziune si radio, Valentin Nicolau si Dragos Seuleanu. Potrivit Legii de organizare si functionare a celor doua institutii de interes public, TVR si SRR se afla in subordinea Parlamentului. Cele doua Consilii de Administratie sunt demise daca senatorii si deputatii resping rapoartele anuale de activitate. Parlamentarii i-au audiat ieri pe Valentin Nicolau, presedintele director general al TVR, si pe omologul sau de la radio, Dragos Seuleanu.

Reprezentantii PSD in comisii au avut cateva incercari timide de a bloca sedinta, dar membrii coalitiei de guvernamant au facut inutile eforturile lor. Respingerea celor doua rapoarte vine dupa ce o comisie speciala de ancheta a ajuns la concluzia ca in cele doua institutii s-au incalcat normele deontologice si informatia a fost manipulata anul trecut cu scopul de a avantaja PSD in campania electorala.

Raportul de activitate al TVR a fost respins in comisiile pentru cultura cu scorul de 17 la 7. In ceea ce priveste postul public de radio, raportul acestuia a fost avizat negativ, 15 parlamentari votand pentru respingerea documentului iar 8 s-au pronuntat pentru.Rapoartele de activitate ale SRTv si SRR urmeaza sa fie dezbatute de plenul celor doua Camere. Senatorii si deputatii trebuie sa se pronunte si in legatura cu raportul comisiei speciale de ancheta.

Marcat de spectrul demilterii, Valentin Nicolau a intrat in delir de persecutie

Presedintele-director general al TVR reactioneaza dur in urma avizului negativ al Comisiilor reunite de buget-finante, afirmand ca politicienii au o mentalitate comunista si au actionat incalcand legile din nevoia de a ascunde greselile guvernantilor in perspectiva unor alegeri anticipate. "Doua motive i-au determinat sa incalce legile, sa minta si sa nu mai tina cont de nici un argument logic: mentalitatea comunista ca TVR le apartine atata timp cat sunt la putere, ca este televiziunea politicienilor ce guverneaza, si nu a cetatenilor; spectrul alegerilor anticipate si nevoia de a ascunde greselile si incompetentele guver- nantilor", spune Nicolau.

Presedintele televiziunii publice se indoieste ca Parlamentul mai reprezinta o institutie a libertatii si democratiei si spune ca a asistat "la o mascarada politica" unde i-a privit "cu mila pe acei cativa parlamentari jenati ca trebuie sa se comporte doar ca masini de votat si sa accepte conditia de constiinta anulata si creier spalat". Mult mai temperat, Dragos Seuleanu si-a sustinut punctele de vedere in fata comisiei punctand asupra "realizarilor". Nemultumit de rezultatul votului, el a spus ca nu are nimeni de castigat daca se cauta greseala acolo unde nu e.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.