Deputatul PIN Cosmin Gusa sustine ca "scandalul rapirii celor trei jurnalisti" a afectat credibilitatea Romaniei in randul partenerilor din NATO si UE, din cauza numeroaselor semne de intrebare la care inca nu s-a dat un raspuns. Gusa sustine ca toate aceste dileme ar trebui elucidate si, in acest sens, a cerut ieri constituirea unei comisii parlamentare de ancheta care sa faca lumina. El a mai spus ca trebuie sa se verifice daca nu cumva institutiile statului au fost implicate in scandalul rapirii si chiar a sugerat ca presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, sa fie audiat pe motiv ca l-ar fi cunoscut pe Omar Hayssam.

Deputatul PIN i-a mai cerut presedintelui Traian Basescu sa precizeze in baza carei legi informatiile legate de rapire sunt clasficate si nu pot fi date publcitatii decat dupa 50 de ani. Solicitarea lui Gusa survine in conditiile in care membrii Comisiei parlamentare de exercitare a controlului asupra SRI au cerut si ei conducerii serviciului sa le prezinte toate datele legate de rapirea si eliberarea celor trei jurnalisti. Ei il vor audia pe directorului SRI, Radu Timofte, pentru a discuta si pe tema raportului de activitate al institutiei pe 2004. Parlamentarii au precizat ca raportul nu face nici un fel de referire la controversatul om de afaceri sirian, desi acesta ar fi fost in vizorul institutiilor statului in anii precedenti.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.