Beligerantii din ierarhia pedista tind sa se apropie de o formula de compromis. Dupa miscarea lui Emil Boc de a-si uni fortele cu Sorin Frunzaverde, urmata de ezitarile din culise ale primarului Capitalei, Videanu pare sa-si fi asumat deja pozitia de nr. 2.

Intilnirea dintre Emil Boc si Sorin Frunzaverde, pe de o parte, si Adriean Videanu si Vasile Blaga, de cealalta, cu presedintele Basescu - inainte de vizita de citeva zile a sefului statului in Japonia - s-a soldat cu o decizie si mai multe impresii, dupa cum afirma surse din ambele grupari ale conducerii democrate. Pentru ca ceea ce se dorea a fi o "competitie intre prieteni" risca sa se transforme aproape intr-un razboi pedisto-pedist interregional, cei patru lideri au ascultat luni seara, pret de aproximativ jumatate de ora, cuvintul lui Basescu.

Daca initial liderul spiritual al PD si-a informat creatiile politice ca doreste competitie - adica trei sau chiar patru candidaturi -, mai nou, dorinta i-a fost alta. Basescu le-a transmis celor patru lideri ca nu ii place competitia sau cel putin asa cum au pus-o ei in aplicare si ca, in aceste conditii, ar prefera ca Boc si Videanu sa sustina impreuna o singura motiune.

Aceasta versiune a fost relatata de mai multi lideri din grupul lui Videanu. Vicepresedintele Sorin Frunzaverde a confirmat ieri varianta unui posibil tandem Boc-Videanu. "Aseara (luni seara - n.r.), domnii Boc, Videanu si Blaga au decis sa studieze daca cele doua platforme populare pot fi armonizate in vederea depunerii unei singure motiuni", a explicat Frunzaverde.

Videanu, aniversare cu scintei

Este de asteptat ca o decizie finala sa fie anuntata de vicepresedintele Adriean Videanu in sedinta BPN de astazi, dupa mai multe zile de ezitari legate de candidatura la sefia PD. "Geamanul" Videanu este si aniversatul zilei, pentru ca implineste 43 de ani, ceea ce i-ar putea creste capitalul de simpatie si, eventual, sprijin. Primarul Bucurestiului nu a declarat niciodata public pina acum ca renunta la candidatura pentru scaunul de presedinte PD.

Totusi, spun surse democrate din mai multe zone, daca Videanu va anunta ca tine mai mult la unitatea echipei PD, formula de conducere a PD - cea mai probabila - va fi Boc presedinte, de la Cluj, Videanu prim-vicepresedinte, de la Bucuresti, Vasile Blaga secretar general, tot de la Bucuresti. Mai multe surse democrate spun ca a devenit clar ca Basescu il doreste pe Boc presedinte, asa cum de fapt sugerase public inca din perioada scandalului in urma caruia Cozmin Gusa a fost exclus din PD.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.