Presedintele PSD, Mircea Geoana, le-a cerut luni ministrilor si secretarilor de stat ai partidului sa se comporte ca reprezentanti ai Romaniei, sa-si intocmeasca o lista de prioritati, iar una din acestea sa fie opirea "dezmatului" cheltuirii banului public.

Rog ca impreuna cu vicepremierul Dan Nica sa va stabiliti o lista de prioritati, si daca vreti putin anglo-saxonism - to do list - , prin care sa putem sa facem prioritati, etape, resurse, obiective in exercitarea mandatului dumneavoastra”, a declarat Geoana, in discursul sustinut in deschiderea intalnirii dintre conducerea partidului si ministrii si secretarii de stat ai PSD, transmite NewsIn.

El a mai spus ca unul din obiectivele pe care acestia trebuie sa le aiba e sa opreasca cheltuielile nejustificate de fonduri publice."Am ajuns la dezmatul cheltuielilor banului public pe interese clientelare cu lipsa de transparenta si de foarte multe ori cu tentatii sau realitati de coruptie, de aceea trebuie, daca nu eliminat, macar pus sub control, acesta este principalul mandat pe care il aveti", a mai spus liderul PSD.

Presedintele PSD a mai spus ca toata lumea trebuie sa inteleaga faptul ca exista un singur Guvern si ca membrii PSD si PDL trebuie sa coopereze in cadrul ministerelor. "Vreau sa spun inca o data si inca o data pana intelege toata lumea: nu exista un semi-Guvern PSD si un alt semi-Guvern PD-L. Exista un Guvern al Romaniei, pe care trebuie sa il serviti cu totii cu devotament si cu spirit de profesionalism si de patriotism. Secretarii de stat care vor lucra in ministere detinute ca portofolii de PD-L, va rog sa aveti o atitudine constructiva, asa cum ministrilor PSD care vor primi secretari de stat de la celalalt partid, va rog sa-i angrenati in conditii corecte si sa folositi capacitatea profesionala a tuturor membrilor Executivului nostru fara sa incercam sa cream feude sau pur si simplu pozitii marginale pentru unul sau altul dintre reprezentantii celor doua partide", a mai transmis el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.