Corneliu Vadim Tudor reuseste iarasi sa starneasca adevarate cutremure! Dupa ce clasa politica se obisnuise cu prezenta lui discreta, in functia de presedinte de onoare al PPRM, mai nou, totul s-a schimbat. El doreste sa se intoarca la sefia partidului si ignora noua directie pe care formatiunea politica, sub conducerea lui Corneliu Ciontu, o adoptase. Se vrea in continuare justitiarul Romaniei si vrea sa lupte, din nou, impotriva tuturor. Iar primul pas spre indeplinirea propriilor doleante a fost sa anunte excluderea lui Ciontu din partid.

Sediu cu fermoar

Cele doua grupari din PPRM - Ciontu si Bolcas - s-au acuzat reciproc, ieri, de blocarea accesului in sediul central al partidului. Deputatul PPRM Corneliu Ciontu a declarat ca sediul central al partidului a fost blocat la dispozitia lui Corneliu Vadim Tudor, salariatilor nemaipermitandu-li-se accesul. De asemenea, el a sustinut ca telefoanele mobile ale functionarilor ar fi fost retinute pentru a nu putea comunica. Cu toate acestea, presedintele PPRM, Corneliu Ciontu, a afirmat ca este "principala sursa de autoritate" din partid, spunand ca nu doreste sa comenteze "retorica incalificabila" a lui Corneliu Vadim Tudor.

De altfel, intr-un comunicat de presa al PPRM se arata ca membrii formatiunii considera ca "scrisoarea semnata de domnul Corneliu Vadim Tudor, in care se arata ca presedintele partidului este... exclus din propriul partid, reprezinta un moment de ratacire statutara si umor involuntar". Potrivit liderului PPRM, presedintele de onoare nu face altceva decat, "cu ajutorul unor oameni mai mult decat malefici, sa pregateasca un adevarat linsaj" la adresa sa.

'Tentativa de puci>>, la 'instigarea>> PSD

Pozitia lui Corneliu Vadim Tudor a fost clarificata, in urma cu doua zile, tot printr-un comunicat de presa, in care se arata ca presedintele PPRM Cornel Ciontu si deputatul Anghel Stanciu au fost exclusi din partid, pentru "tentativa de puci" la care s-au "dedat", "instigati de unii lideri ai PSD, carora le-au promis anexarea PPRM". El a anuntat ca va propune Camerei Deputatilor inlocuirea imediata a lui Cornel Ciontu din functia de vicepresedinte si a lui Anghel Stanciu din functia de presedinte al Comisiei de Invatamant, Stiinta, Tineret si Sport, posturi care revin PPRM.

De asemenea, C.V. Tudor a adaugat ca va retrage si sprijinul politic pe care i l-a dat PPRM lui Adrian Nastase, despre care afirma ca este "tartorul care i-a zapacit de cap pe Cornel Ciontu si Anghel Stanciu". Presedintele de onoare al PPRM l-a caracterizat pe Ciontu, intr-o maniera foarte dura: "Este culmea ridicolului ca un electrician pensionar si analfabet, personaj mediocru pe care l-am instalat, provizoriu, in locul meu, fiindca nu gasisem altul mai prost printre cei care imi duceau servieta - sa pretinda ca el va baga PPRM in Europa!". In ceea ce-l priveste pe Anghel Stanciu, C.V. Tudor afirma ca acesta are un caracter "abject".

In acest context, presedintele PPRM, Corneliu Ciontu, a facut, totusi, un apel la mentinerea unitatii partidului si a directiei popular-europene adoptate de partid, exprimandu-si speranta ca va ajunge la o intelegere cu C.V. Tudor, pentru a incheia criza din cadrul partidului. Ciontu a aratat ca regreta deficitul de imagine produs partidului de "deriva cognitiva" a senatorului C.V. Tudor si a "camarilei sale de politruci expirati".

El a precizat ca mizeaza pe cei 250.000 de membri ai partidului, in timp ce C.V. Tudor mizeaza pe Gheorghe Funar, Ilie Merce si Daniela Buruiana. Ciontu este de parere ca presedintele de onoare al partidului, C.V. Tudor, a fost intoxicat de catre "unii membri ai PPRM" care i-au spus ca el nu va mai fi presedintele partidului in conditiile in care Ciontu va reusi sa introduca PPRM in PPE. De asemenea, liderul PPRM a aratat ca s-a simtit "deceptionat" de declaratiile facute de C.V. Tudor, care il caracterizeaza ca fiind "analfabet" si a precizat ca a resimtit acest atac drept un "cutit in spate".

Ciontu a catalogat afirmatiile lui C.V. Tudor drept niste "mizerii". Anghel Stanciu si Alexandru Ciocalteu au precizat ca daca la Congresul National, de sambata, se va reveni la linia justitiara, ei nu se vor mai regasi in cadrul acestei formatiuni si, in consecinta, o vor parasi.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.