Congressmanul republican Christopher Smith a declarat, ieri, la Timisoara, intr-o conferinta de presa, ca modul in care presedintele Romaniei, Traian Basescu, a rezolvat criza ostaticilor romani din Irak a fost foarte apreciat la Washington.
"Basescu este foarte apreciat in SUA pentru modul in care a rezolvat problema rapirii cetatenilor romani. Orice pas inapoi din partea presedintelui ar fi dus la cresterea numarului de rapiri, iar pozitia intransigenta pe care a avut-o Traian Basescu a fost bine vazuta in Stetele Unite", a declarat congressmanul american.Christofer Smith este congressman din partea Partidului Republican, este vicepresedinte al Comisiei de politica externa a Congresului american si co-presedinte al Comisiei pentru Securitate si Cooperare in Europa a aceluiasi congres.

In perioada dictaturii comuniste, Smith a criticat incalcarea drepturilor omului si libertatilor religioase de catre regimul condus de Nicolae Ceausescu.Politicianul american se afla la Timisoara la invitatia pastorului timisorean Petru Dugulescu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.