In alegerile din 15 februarie pentru functia de primar al municipiului Cluj-Napoca, ramasa vacanta dupa numirea lui Emil Boc la sefia Executivului, UDMR si PRM nu vor avea candidati. Fata de peremisti, udemeristii conditioneaza insa nedesemnarea unui candidat de pastrarea functiilor actuale in administratia locala si judeteana.

"In Cluj nu va fi turul doi. Sondajele si consultarea populatiei au aratat ca, daca am avea candidat, ar fi probabil turul doi, dar nu va avea un efect major privind alegerea primarului in municipiu. Dar nu cred ca este cea mai sanatoasa situatie, aceea de a periclita pozitiile colegilor si majoritatile create in iunie 2008", a declarat ieri presedintele UDMR Cluj, Laszlo Attila.

In acest context, liderul local al Uniunii cere garantii PDL ca vor fi pastrati in functie membrii UDMR la serviciile deconcentrate, precum si ca vor fi mentinuti actualii ocupanti ai posturilor de viceprimar al orasului Cluj-Napoca, de vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj si de subprefect.

Tot ieri, filiala PRM a luat decizia de a nu inscrie un candidat in cursa electorala, desi fusese avansat numele fostului primar Gheorghe Funar.

Pana acum, si-au anuntat oficial candidaturile la Primaria Cluj-Napoca Sorin Apostu (PDL), Gheorghe Oros (Partidul Aliantei Socialiste), Calin Oancea (PNTCD), Gheorghe Astileanu (PNG-CD), Marius Nicoara (PNL) si Teodor Pop Puscas (PSD).


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.