Institutul pentru Politici Publice (IPP) vrea sa stie cat ne costa un deputat, solicitand publicarea cheltuielilor defalcate in fiecare luna, si anunta ca va monitoriza activitatea nou-alesilor.
In vreme ce reprezentantii societatii civile vor sa tina socoteala "bugetului de criza" anuntat de presedintele Camerei Deputatilor, membrii Biroului Permanent au amanat discutiile privind vistieria acestui for pe 2009. IPP vrea lista cu situatia defalcata a cheltuielilor pentru indemnizatie, toate tipurile de diurna, suma forfetara, cheltuieli de deplasari interne si externe, cazarea in Bucuresti a deputatilor fara domiciliu in Capitala si pentru telefonul mobil si autoturisme.

IPP doreste modificarea Regulamentului Camerei Deputatilor prin introducerea de sanctiuni aspre pentru chiulangii, mergand pana la pierderea mandatului, iar prezenta alesilor ar trebui sa fie monitorizata prin intermediul cartelelor magnetice utilizate la vot.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.