Procurorul General al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a retrimis Camerei Deputatilor o serie de documente la dosarele deputatului Adrian Nastase, pentru ca acestea sa fie atasate la raportul Comisiei Juridice si, mai departe, discutate in plen, potrivit liberalului Eugen Nicolaescu.

Pe ordinea de zi a sedintei de joi a Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, sedinta amanata pentru luni din lipsa de cvorum, se afla si o scrisoare transmisa de Procurorul General, Laura Codruta Kovesi. Potrivit viceliderului de grup al PNL, Eugen Nicolaescu, Procurorul General a trimis Camerei "o scrisoare de clarificare" careia i-a atasat o serie de documente la dosarele lui Adrian Nastase.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis, in 10 decembrie 2008, trimiterea inapoi la procurori a dosarelor "Zambaccian 2" si "Matusa Tamara" pentru noi probe, pe motiv ca documentele pe baza carora s-a formulat raportul Comisiei juridice sunt nule, transmite NewsIn.

Secretarul Biroului Permanent, Valeriu Zgonea, a declarat atunci ca Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis, la propunerea Comisiei juridice, restituirea celor doua dosare la procuror, pentru ca acesta sa vina cu noi probe. Potrivit lui Zgonea, propunerea Comisiei a fost votata fara nici un vot impotriva.

"Noi asteptam in acest moment trimiterea la procuror. Procurorul, daca are documente noi, le trimite si Comisia juridica viitoare poate sa inceapa oricand o analiza pe acest caz", a mai precizat Valeriu Zgonea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.