Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat miercuri ca grupul parlamentar al PD-L a decis sa sustina un proiect prin care pensia parlamentarilor sa fie calculata dupa sistemul public de pensii.

La capitolul pensii ale parlamentarilor, presedintele Camerei Deputatilor a amintit ca un parlamentar PD-L a depus, din legislatura trecuta, o propunere pe acest subiect, care nu a intrat insa pe ordinea de zi a comisiei de resort, deci nici a plenului.

"Dar este o decizie a grupului PD-L ca, imediat la inceputul sesiunii parlamentare, el sa fie depus si pensiile parlamentarilor sa fie calculate in acelasi regim al sistemului public de pensii", a afirmat Anastase, relateaza NewsIn.

In discutiile despre Statutul parlamentarilor, presedintele Camerei Deputatilor a explicat si procedura prin care s-au acordat indemnizatii tranzitorii fostilor parlamentari.

"De la Secretariatul General s-a solicitat o declaratie pe proprie raspundere ca nu au alte venituri, declaratie care va fi reinnoita la inceputul fiecarei luni, pe toata perioada acordarii. In acelasi timp, indemnizatia se acorda lunar, nu ca un pachet de trei si sigur vom discuta daca este cazul ca ea sa mai existe. In Parlamentul European exista indemnizatia tranzitorie, dar putem sa discutam daca este oportuna sau nu in actualul context economic", a afirmat Anastase.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.