Presedintele Traian Basescu a anuntat ca vrea sa coopereze foarte bine cu noua Administratie a Statelor Unite ale Americii.

La traditionala primire cu prilejul Anului Nou a corpului dimplomatic acreditat in Romania, seful statului a aratat ca administratia de la Bucuresti vrea sa isi continue bunele relatii cu Statele Unite ale Americii, “pentru a aprofunda si a reconfirma soliditatea relatiei transatlantice, pentru a mentine relevanta NATO ca piatra de temelie a securitatii noastre”.

Presedintele a pus accent mai apoi pe “interdependenta” dintre Uniunea Europeana si NATO. In opinia sa, “nu pot exista solutii globale eficiente fara un rol al partenerilor americani, tot astfel cum Statele Unite nu pot pune in practica sau sustine cat mai convingator solutii globale fara parteneri”.

Presedintele Traian Basescu si-a intors putin fata si catre Rasarit, spunand ca anul 2008 a deschis “anumite perspective” in relatia cu Rusia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.