Baronii locali ai PSD se declara in dezacord cu propunerea presedintelui Traian Basescu de modificare a Constitutiei in sensul reorganizarii judetelor.

"E nevoie de o reimpartire administrativa supla, astfel incat sa avem 9-12 judete, asa cum sunt definite acum in Constitutie, sau regiuni intr-o Constitutie viitoare“.

Anuntul facut de presedintele Traian Basescu, pe 14 ianuarie, i-a luat prin surprindere pe baronii locali ai PSD. Adica pe cei care conduc, la nivelul partidului sau in administratia publica, destinele celor 41 de judete plus municipiul Bucuresti. Toti cei cu care am stat de vorba nu privesc cu ochi buni propunerea lui Basescu.

Unii o vad greu de materializat, altii imposibila. In orice caz, nimeni nu pare dispus sa dea curs invitatiei lui Basescu de a modifica Constitutia in sensul unei reorganizari administrativ-teritoriale.

Unul dintre cei mai influenti lideri ai PSD, Viorel Hrebenciuc, lider al filialei Bacau, a gasit mai multe argumente impotriva propunerii lui Basescu.

"Nu ne putem apuca de treaba asta pana nu facem mai intai o debirocratizare a judetelor. Ganditi-va la omul simplu care bate drumurile judetelor pentru o adeverinta, de multe ori fara succes. E un du-te-vino continuu intre toate localitatile dintr-un judet. Ideea mea si propunerea mea, am vazut ca e aplicata in unele tari din Europa, e ghiseul unic.

Ghiseu unic in fiecare localitate, acolo unde omul simplu sa rezolve toate adeverintele de care are nevoie, de la actele pentru buletin si pana la adeverintele directiilor de finante, munca etc. Acelasi om sa fie capabil sa preia sau sa distribuie pe un calculator toate actele si adeverintele de care omul are nevoie. Un program de genul asta se poate face in 2-3 ani fluierand“, afirma Hrebenciuc. Tot el spune ca "pana in 2013 avem aprobat un buget al UE“ si ca "le dam peste cap totul daca venim acum cu o alta impartire administrativ-teritoriala“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.