Presedintele n-a vrut sa fie partas la afisarea puterii feudalilor PSD de la ceremonia inscaunarii lui Dragnea. In replica, baronii calca in picioare republica lui Basescu.

La nici 24 de ore dupa ce a semnat decretul de numire in functia de ministru pentru Liviu Dragnea, Traian Basescu a avut ieri ocazia sa-si exprime prima nemultumire provocata de acesta.

Presedintele a intors din drum coloana oficiala care il purta catre ceremonia de instalare in functie a noului ministru, dupa ce a vazut ca, la adunarea care trebuia sa fie oficiala si fara mare pompa, Liviu Dragnea chemase peste 200 de sefi de Consilii Judetene, primari de municipii (in majoritate ai PSD) si sefii de Politie din teritoriu.

Presedintele Traian Basescu nu a mai mers la ceremonia de investire a lui Liviu Dragnea la MAI pentru ca acesta a invitat prea multi politicieni, in conditiile in care evenimentul trebuia sa fie unul "sec“ si "perfect institutional“, a precizat purtatorul de cuvant al Presedintiei, Valeriu Turcan, la cateva ore dupa eveniment, in cadrul unei conferinte de presa organizate la Palatul Cotroceni.

"Presedintele a considerat nepotrivita invitarea unui numar atat de mare de politicieni, avand in vedere ca respectivul eveniment e in mod traditional extrem de scurt, sec si perfect institutional“, a declarat Turcan.

Festivitatea era prevazuta pentru ora 10.00. Administratia Prezidentiala comunicase in mod oficial participarea lui Traian Basescu la aceasta manifestare, cu o seara inainte, cand a facut publica agenda lui de lucru pentru miercuri.

Pe cand toata asistenta astepta cu sufletul la gura, coloana oficiala a presedintelui Romaniei a trecut discret prin fata sediului MAI, pe Calea Victoriei, cu numai patru minute inaintea orei 10.00. Garda de Onoare plasata pe platoul din fata sediului MAI a luat pozitia de drepti. Traian Basescu a observat, probabil, garda de onoare prin geamurile fumurii ale limuzinei prezidentiale. Coloana oficiala a presedintelui Romaniei, care circula cu viteza moderata, nu a mai facut stanga spre sediul MAI (fostul sediu al Senatului) si si-a continuat drumul spre Palatul Cotroceni.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.