Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat, la ceremonia de instalare a noului ministru de Interne, ca, odata cu preluarea mandatului de catre Liviu Dragnea, "caruselul numirilor s-a incheiat" si ca "jocul politic" nu trebuie sa afecteze activitatea profesionistilor din domeniu.

"Vreau sa trasez un mesaj tuturor profesionistilor, inclusiv celor care au fost adusi in lumina presei in ultimele saptamani ca se bucura din partea noastra de intregul respect si intreaga consideratiune. Jocul politic este una si respectul pentru profesionisti si meseriasi este alta", a spus Geoana.

El a spus ca Liviu Dragnea, odata cu preluarea mandatului la Interne, nu mai este "ministru PSD", ci "un ministru in Guvernul Romaniei". "Este un ministru care are obligatia sa conlucreze cu primul ministru, cu presedintele Romaniei, cu alesii locali, cu Parlamentul Romaniei si da, cu structurile de elita al acestui minister fanion al administratiei romanesti. Vreau sa va asigur si in numele meu si in numele Parlamentului Romaniei si al Senatului Romaniei, vom asigura toate conditiile pentru ca factorul politic sa nu interfereze in activitatea dumneavoastra", a declarat Geoana, citat de NewsIn.

Referindu-se la evenimentele de la MAI, unde s-a schimbat ministrul intr-un timp atat de scurt, presedintele PSD a spus ca nu trebuie sa ramana impresia ca politicul "acapareaza" ministerele. "Exista un palier politic de numiri, exista o anumita patima inclusiv in presa cu privire la aceste numiri dar vreau sa va asigur si eu asa cum a facut-o si presedintele aseara la ceremonia de depunere a juramantului a domnului ministru Dragnea, vom asigura echilibrul politic si vom face ca profesionsitii sa-si faca datoria. Si vreau ca orice urma de preocupare fata de acest risc ca politicul sa devina acaparator in ministerele de forta ale Romaniei nu-si are temeiul si vom fi garantul unei atitudini impartiale atata vreme cat dumneavoastra va veti face datoria fata de cetatean si fata de patrie", a adaugat Geoana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.