Sedinta CSAT in noua formula – ce s-a desfasurat ieri dupa-amiaza, la Cotroceni – a fost scurtata de depunerea juramantului de catre noul ministru de Interne, Liviu Dragnea. In absenta unui titular, la sedinta de ieri a participat, pentru prima si ultima data in calitate de ministru interimar de Interne, vicepremierul Dan Nica.
O alta premiera a fost participarea liderului PSD si presedinte al Senatului, Mircea Geoana, in calitate de vicepresedinte al CSAT. Pe ordinea de zi s-au aflat subiecte delicate. Respectiv incheierea acordului bilateral intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Irak privind statutul fortelor si mijloacelor Armatei Romaniei in Irak si retragerea Romaniei din Brigada multinationala in asteptare cu capacitate de lupta ridicata pentru operatiuni ONU.

Inaintea intrunirii CSAT, presedintele Comisiei de aparare din Senat, ex-ministrul Apararii Teodor Melescanu, a solicitat ca noul ministru al Apararii, Mihai Stanisoara, sa prezinte Parlamentului "termenii concreti" ai prelungirii prezentei trupelor romanesti in Irak. Subiectul legat de trupele din Irak a constituit, de altfel, de multa vreme un mar al discordiei de-a lungul timpului intre PNL, PSD si presedintele Traian Basescu si PDL.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.