Aripa Orban-Antonescu este pe cale sa piarda o noua runda in lupta cu Tariceanu.

Presedintele PNL a simtit pericolul ce vine din partea unor adversari din PNL si pare hotarat sa sustina in Delegatia Permanenta din 4 februarie amanarea Congresului pana in anul 2010. Deja Ludovic Orban a anuntat ca va candida pentru presedintia partidului, iar Crin Antonescu a declarat intr-un interviu in exclusivitate pentru “Gardianul” ca ia in calcul, insa numai in anumite conditii, o candidatura pentru sefia PNL.

R: Liberalii au obtinut la ultimele alegeri parlamentare aproximativ 20 %. Se impune in aceste conditii un Congres extraordinar al PNL?

C.A.: Un eventual Congres extraordinar al PNL nu ar fi cauzat de nemultumirile fata de scorul partidului, care, de altfel, este unul foarte bun. Motivele declansarii unui Congres extraordinar rezida in ceea ce inseamna strategia de opozitie pentru acest an, cu marile sale mize: scrutinul pentru Parlamentul European si alegerile prezidentiale.

Un presedinte executiv cu atributii clare

R: In interiorul partidului se pune problema schimbarii statutului PNL in sensul introducerii functiei de presedinte executiv pentru a se ajunge la o conducerea bicefala...

C.A.: Exista totusi o retinere fata de o structura bicefala de conducere, mai ales cand partidul se afla in Opozitie. Daca vom avea o conducere presedinte - presedinte executiv, atunci este important ce inteles dam functiei de presedinte executiv. Nu este obligatoriu ca un partid care are o functie de presedinte si una de presedinte executiv sa aiba o conducere bicefala. Daca atributiile sunt foarte bine stabilite, atunci putem avea o formula de conducere unitara.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.