Pentru a nu pierde controlul asupra Consiliului General al Primariei Capitalei, unde PD-L si PNG au 28 de consilieri dintr-un total de 55, democrat-liberalii vor sa fuzioneze cu partidul lui Gigi Becali.

Surse democrat-liberale afirma ca, in scurt timp, conducerile celor doua partide vor declansa procedurile de fuziune prin absorbtie. Procesul se va desfasura dupa tiparul folosit la fuziunea prin absorbtie a PD cu PLD, dar fara modificarea denumirii partidului prezidential, afirma sursele noastre.

Liderul PNG-CD, Gigi Becali, asteapta doar un semn de la mai-marii PD-L si semneaza fuziunea. “Daca vor dori si ei, atunci va fi foarte simplu, o semnez imediat”, ne-a declarat, ieri, Becali. Patronul Stelei a adaugat ca nu este interesat de vreo functie in PD-L in urma fuziunii, insa vrea pentru “oamenii” lui. Si viceprimarul Robert Ionescu a confirmat zvonurile despre posibila fuziune prin absorbtie cu PD-L, iar vicepresedintele pedelist Romeo Raicu accentueaza o buna colaborare cu penegistii.

Partidul Noua Generatie a fost legat in istoria sa de aproape un deceniu de Primaria Capitalei. El a fost infiintat la 20 martie 1999 de catre un grup de 17 tineri licentiati in stiinte politice si l-a avut ca presedinte pe fostul primar al Capitalei Viorel Lis. La 10 ianuarie 2004, presedintia PNG a fost preluata de George Becali, finantator al clubului de fotbal Steaua Bucuresti. Incepand din aprilie 2006, partidul si-a schimbat denumirea, adaugandu-si in coada si sintagma Crestin- Democrat.

Plecarea lui Razvan Murgeanu de la Consiliul General al Capitalei la Ministerul Dezvoltarii poate crea un dezechilibru de forte in Consiliul General, riscul mare fiind ca PD-L sa piarda controlul in Consiliul General al Capitalei.

Miza - controlul CGPMB

Dupa alegerile locale, gruparea PD-L, pentru a obtine majoritate in consiliu, si-a atras de partea sa cei patru consilieri ai PNG, cele doua partide totalizand 28 de consilieri, dintr-un total de 55. Cum strategul acestei alaturari de forte Razvan Murgeanu nu mai face parte din Consiliu, exista riscul ca o posibila dezertare a consilierilor PNG sa schimbe datele problemei, iar majoritatea sa fie asigurata de consilierii PSD si PNL. Acesta ar fi unul dintre motivele principale pentru care, in ultimul timp, in PD-L se pune tot mai presant problema unei fuziuni prin absorbtie cu partidul lui Gigi Becali.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.