Ministrul interimar al Administratiei si Internelor, Dan Nica, a semnat, luni, numirea lui Virgil Ardelean ca sef al Directiei Generale Management Operational, functie pe care acesta a ocupat-o inainte de numirea sa de catre Gabriel Oprea la DGIPI, potrivit unor surse din minister, citate de NewsIn.

Astfel, Ardelean l-a inlocuit la DGMO pe Vasile Nita, numit de Oprea odata cu numirea lui Ardelean la DGIPI.

Nita va prelua acum sefia Directiei Generale de Informatii si Relatii Publice.

Intoarcerea lui Ardelean la DGMO are loc dupa ce a fost data o hotarare de guvern pe 9 ianuarie si publicata in Monitorului Oficial joia trecuta, in ziua demisiei sale de la DGIPI.

Potrivit hotaririi, seful DGIPI are rang de secretar de stat, ca si seful Directiei Generale de Management Operational, condusa tot de Ardelean inainde de numirea la DGIPI, sa fie salarizat la fel ca un secretar de stat.

Astfel, Guvernul a decis ca seful Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna sa fie inalt functionar public cu statut special si rang de secretar de stat, nu subsecretar de stat cum a fost penultimul sef al acestei unitati, chestorul Petre Albu.

In prezent, postul DGIPI este vacant dupa ce chestorul Virgil Ardelean si-a dat demisia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.