Fostul presedinte PNL, Valeriu Stoica, a redeschis ieri public discutia despre fuziunea dintre liberali si democrati, propunand convocarea unui Congres Extraordinar al partidului care sa "rectifice deciziile eronate" de la Congresul din februarie.
Deciziile eronate la care se refera Stoica sunt cele referitoare la amanarea discutiilor despre fuziunea PNL si PD si refuzul de a discuta despre afilierea PNL la Partidul Popular European.

Stoica a propus ieri, intr-o dezbatere, ca liberalii sa isi formeze imediat o echipa de negociatori care sa "exploreze" pozitia PPE si alternativele pe care le ofera. In paralel, a propus Stoica, PNL ar trebui sa inceapa discutiile cu PPCD, care sa ii ofere o pozitie "strategica" in situatia in care PD a deschis deja negocierile cu PPE.

Stoica a avertizat ca, daca liberalii nu se grabesc, soarta lor va fi decisa la Congresul PD din luna iunie, democratii dand deja semnale serioase ca se indreapta spre doctrina populara. Fostul lider liberal a vorbit cu multa siguranta despre alegerile anticipate, spunand ca este dezirabila declansarea lor, daca PNL va putea participa intr-o structura "federativa" alaturi de PD si PPCD.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.