La sedinta CSAT de astazi, vicepremierul Dan Nica va participa in calitate de ministru interimar al Internelor, noul ministru Liviu Dragnea urmand a-si intra in atributiuni dupa depunerea juramantului, la ora 17.00.

La sedinta CSAT, la care participa si presedintele Senatului, Mircea Geoana, va fi prezent ministrul interimar al Internelor, Dan Nica, aceasta fiind prima si ultima sa participare la o sedinta CSAT in calitate de sef al MAI. Presedintele Traian Basescu a semnat deja decretul pentru revocarea din functie a acestuia, urmand sa intre in vigoare odata cu publicarea in Monitorul Oficial, dar, pe de alta parte, Liviu Dragnea nu este oficial ministru pana nu depune juramantul.

Potrivit Constitutiei, mandatul noului sef al MAI, Liviu Dragnea, incepe dupa depunerea juramantului, ceremonie care se va desfasura la Palatul Cotroceni la ora 17.00, in conditiile in care sedinta CSAT incepe cu o ora inainte. "Guvernul in intregul sau si fiecare membru in parte isi exercita mandatul, incepand de la data depunerii juramantului", se arata in articolul 104, alineatul 2, al textului fundamental.

Presedintele Traian Basescu a semnat marti decretele prin care Liviu Dragnea e numit ministru de Interne, iar Dan Nica e revocat din functia de ministru interimar la MAI.

Pe langa presedintele Basescu, presedintele Senatului Mircea Geoana si premierul Emil Boc - acestia din urma fiind vicepresedinti ai CSAT -, membrii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii sunt: ministrul apararii nationale, ministrul administratiei si internelor, ministrul afacerilor externe, ministrul justitiei si libertatilor cetatenesti, ministrul economiei, ministrul finantelor publice, directorul Serviciului Roman de Informatii, directorul Serviciului de Informatii Externe, seful Statului Major General si consilierul prezidential pentru securitate nationala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.