Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, luni, ca a vorbit la telefon cu presedintele Traian Basescu dupa ce Liviu Dragnea a fost validat de Biroul Permanent ca propunere pentru Ministerul Internelor, aratand ca are "toata convingerea" ca, in scurt timp, noul ministru isi va prelua atributiile.

"Am avut o conversatie telefonica cu domnul presedinte astazi, dupa ce la Biroul Permanent s-a degajat aceasta propunere unanima si de asemenea l-am informat pe domnul prim-ministru cu privire la nominalizarea domnului Dragnea", a spus liderul PSD.

Geoana a spus ca, in urma discutiilor avute cu presedintele si premierul, are "toata convingerea"ca in termen foarte scurt noul ministru de interne isi va intra in atributiuni. "Din punctul nostru de vedere aceasta perioada de rodaj, de acomodare la noua postura de guvernare s-a incheiat, avem practic tot ce inseamna reprezentare pesedista in structurile guvernamentale nominalizata in acest moment si din acest moment vreau sa asigur opinia publica si partenerii nostri de coalitie ca partidul nostru intra intr-o logica de disciplina, coeziune si loialitate fata de programul de guvernare asumat", a adaugat Geoana.

Presedintele PSD a aratat ca s-a consultat cu seful statului si premierul pentru ca asa este corect, avand in vedere ca ministrul Internelor va lucra cu primul-ministru in Guvern si cu presedintele in CSAT. "Pana la urma, noul ministru de Interne va lucra cu primul ministru in Guvern si cu presedintele CSAT. Noi dorim ca domnul Dragnea, in conditiile in care lucrurile vor merge rapid, asa cum speram, sa fie o piesa de baza a acestei guvernari. Mi se pare firesc ca un ministru de Interne sa aiba o relatie constructiva, colegiala, corecta si cu presedintele tarii, nu doar cu partidul din care face parte", a spus Geoana, explicand ca in cazul in care seful statului ar fi avut obiectii la aceasta propunere ar fi incercat sa-l convinga pe acesta ca Dragnea este cel mai bun candidat pentru sefia MAI.

Intrebat cum a primit presedintele Basescu aceasta nominalizare, Geoana a spus: "extrem de corect si de institutional".

"Cred ca presedintele Romaniei va fi de acord cu aceasta propunere", a spus, la randul sau, Liviu Dragnea. "Si eu sunt convins ca e o nevoie comuna de a intra intr-o functionare normala a Guvernului", a aratat si Mircea Geoana.

Presedintele PSD a spus ca, dupa votul social-democratilor, l-a informat in scris pe premierul Emil Boc, potrivit protocolului de colaborare cu PD-L, despre propunerea ca Liviu Dragnea sa fie noul ministru de interne.
"Domnul Dragnea are toate calitatile profesionale si tot ce inseamna instinctele corecte pentru aceasta functie importanta, este un mare campion al descentralizarii si prezenta domniei sale va fi o garantie a faptului ca acest mare proces de democratizare in profunzime a Romaniei va continua in ritm accelerat. Este un om care cunoaste foarte bine si problemele comunitatilor romanesti, este un coleg in care imi pun mare incredere si primirea calduroasa si unanima pe care i-a facut-o conducerea partidului il confirma cu prisosinta fata de aceasta pozitie", a declarat Mircea Geoana la finalul CEx.

Presedintele PSD a aratat ca a disutat cu Dragnea seara trecuta, pana la miezul noptii. "Am avut si azi noapte tarziu cu Liviu(Dragnea-n.r.) o discutie in care l-am incurajat sa accepte aceasta nominalizare. Aseara, cred ca era ora 12.00 noaptea, am incheiat discutia cu colegul meu Liviu Dragnea, evident ca are si retineri fata de obligatiile pe care le are fata de judetul pe care il reprezinta, ma bucur ca a inteles ca partidul are nevoie de el acum", a spus Geoana.

Comitetul Executiv al PSD l-a desemnat, in unanimitate, pe Liviu Dragnea pentru postul de ministru de Interne.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.