Coalitia PDL-PSD scartaie la nici o luna de la nastere. Democrat-liberalii sunt nemultumiti ca liderii partidului tin capul plecat in fata grupului de opozitie din PSD, Nastase-Iliescu-Vanghelie-Mazare, in timp ce social democratii resping diferite propuneri ale partenerilor de guvernare.

Gestionarea relatiei cu social democratii a fost principala tema de discutie a parlamentarilor si ministrilor PDL, reuniti in weekend la Poiana Brasov cu scopul de a stabili prioritatile legislative pentru mandatul actual.

In spatele usilor inchise, Cezar Preda, Sever Voinescu si Valeriu Stoica au cerut explicatii greilor partidului despre mariajul cu PSD, pe care multi dintre pedelisti il dezaproba. Interventiile recente ale lui Adrian Nastase pe tema modificarii Constitutiei, propuse de presedintele Traian Basescu, declaratia lui Radu Mazare despre iesirea PSD de la guvernare si scandalul Oprea, intretinut de Marian Vanghelie, nu le-au picat bine pedelistilor, motiv pentru care acestia au cerut ministrilor sa riposteze atacurilor.

"Daca vorbesti mult, nu te asculta nimeni, daca vorbesti putin, te iau de prost. Daca nu ne lasa pe noi sa raspundem (n.red. - atacurilor PSD), sa raspunda ei”, a afirmat in sala un parlamentar, potrivit unor surse participante la intalnire.

Cezar Preda a ridicat si problema viitoarelor alegeri europarlamentare, in care liderii din teritoriu nu stiu cum sa se pozitioneze fata de PSD. El a mai spus ca blatul in alegeri este extrem de nociv pentru un partid.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.