Primarul orasului Voluntari, Florentin Pandele isi retrage demisia din PSD, invocand o discutie avuta cu presedintele PSD, Mircea Geoana, in care i-ar fi spus ca nu e bine sa-i dezamageasca pe locuitorii care l-au votat, potrivit unui comunicat de presa remis duminica NewsIn.

“In urma convorbirii avute cu presedintele PSD, domnul Mircea Geoana, am hotarat sa imi retrag demisia din Partidul Social Democrat. Presedintele Mircea Geoana mi-a atras atentia, si am considerat ca are dreptate, sa nu dezamagesc locuitorii orasului Voluntari, dintre care cateva sute au demonstrat astazi in fata primariei cerandu-mi retragerea demisiei”, se arata in comunicatul de presa.

In comunicat se mai precizeaza ca Pandele l-a asigurat pe Mircea Geoana ca "optiunea mea pentru social-democratie a ramas neclintita, iar organizatia PSD Voluntari ramane alaturi , la fel ca si pana acum, de conducerea PSD si de Presedintele sau”.

Comunicatul de presa prin care se anunta revenirea lui Florentin Pandele asupra demisiei vine dupa ce sambata seara, la Realitatea TV, Pandele a declarat ca a plecat din partid pentru ca nu poate accepta sa fie condus de Marian Vanghelie, care ar urma sa fie numit interimar la sefia organizatiei Ilfov a PSD, si fiind constient ca o sa piarda si postul de primar, potrivit noilor prevederi legale. Pandele a spus sambata ca va candida din nou in Voluntari ca independent.

Florentin Pandele a explicat la Realitatea TV ca avea 3 posibilitati: sa ramana in PSD "sub comanda domnului Vanghelie", sa ramana independent, prin excluderea din partid, si sa-si pastreze calitatea de primar sau sa isi dea demisia din PSD, cu pierderea primariei. "Pentru a elimina orice alte comentarii, eu am spus ca intentia mea e de a candida ca independent. Nu ma simt in stare sa stau sub comanda domnului primar Vanghelie", a precizat Pandele, care a mai spus ca se astepta ca luni (19 ianuarie, n.r.) sa fie exclus din partid la propunerea lui Marian Vanghelie.

Florentin Pandele a obtinut al treilea mandat de primar la alegerile din 2008.

In aceeasi emisiune, Gigi Netoiu, propus sa fie exclus din PSD, a spus ca fostul sef al organizatiei, Gabriel Oprea, l-a convins sa vina la PSD Ilfov, dar ca nu poate accepta ce se intampla acum in PSD. "M-a deranjat ca tot ce-a spus Vanghelie in fiecare zi s-a intamplat, ca vine presedinte interimar (...). El este un om care vine si santajeaza si spune numai minciuni. Vanghelie valoreaza cam 18% din tot ce inseamna decizii la nivelul conducerii centrale" , a spus Netoiu. El a precizat ca ramane "un om de stanga" si ca are multi prieteni care au ramas in PSD.

Prim-vicepresedintele comisiei de integritate si arbitraj a PSD, Doru Giugula, a declarat vineri ca acest for a decis sa propuna excluderea din partid a vicepresedintelui PSD Ilfov, Gigi Netoiu, iar cazul Gabriel Oprea nu s-a mai discutat pentru ca acesta a demisionat. Giugula a mai sustinut ca s-a decis ca organizatia judeteana sa continue verificarile in randul membrilor de partid pentru a vedea daca Netoiu "a actionat singur la aceasta activitate de denigrare a conducerii superioare a partidului sau a fost instigat la randul lui sau a fost sustinut si de alte persoane".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.