Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, someaza Guvernul Boc sa prezinte un plan anticriza coerent, intr-o saptamana, altfel sustine ca va cere convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru audierea premierului Boc

„In decurs de o saptamana sa vina cu un plan articulat de masuri anticriza, altfel vom cere sesiune parlamentara extraordinara pentru a ii solicita domnului Boc sa vina in fata Parlamentului sa prezinte toate elementele pe care, pana in acest moment, speram ca Guvernul le-a evaluat, le-a analizat si ceea ce urmeaza sa faca in aceasta privinta”, a firmat Tariceanu, citat de NewsIn.

Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu este de parere ca in luna care a trecut de la preluarea Guvernului de catre coalitia PD-L - PSD, nu s-a luat nicio masura coerenta de prevenire a crizei economice. „Masurile economice pe care Guvernul Boc le-a luat in prima luna demonstreaza clar incapacitatea si incompetenta lor, nu au nici pana in acest moment un plan anticriza, si ceea ce au facut, au recurs la o serie de masuri pompierisitice”, a mai spus Tariceanu.

De asemenea, Tariceanu a acuzat Guvernul PD-L- PSD ca, dupa ce a anulat masurile planului anticriza elaborat de Guvernul PNL, nu le-a inlocuit cu niciun altfel de masuri de prevenire a crizei. „Sigur ca este dreptul oricarui Guvern sa vina si sa propuna alte masuri, poate masuri mai bune, nu putem sa avem, eu stiu, pretentia unei parternitati a tuturor ideilor bune, insa in momentul in care vrei sa vii cu o serie de masuri si gasesti altceva in loc, ai posibilitatea sa le anulezi pe cele precedente si vii tu cu ceva. Ce au facut ei? Nu au facut decat sa-si arate orgoliul propriu, anuland masurile din planul anticriza, planul de crestere economica si creare de locuri de munca fara sa puna nimic in loc”, a afirmat liderul PNL.
Referitor la OUG 230/2008 prin care se interzice cumulul dintre pensie si salariul provenit dintr-o slujba la stat, Tariceanu considera ca Guvernul avea la indemana metode mai simple pentru ajunge la acelasi scop. „Ma refer aici la pensiile si eventual salariile compensatorii din domeniul Ministerului Apararii si Ministerului Internelor, unde se putea rezolva printr-o Hotarare de Guvern care sa rezolve punctual acele chestiuni fara sa loveasca in celelalte categorii”, a explicat Tariceanu.

Liderul PNL a mai afirmat ca alegatorii care au votat cu PSD si cei care au votat , separat, cu PD-L sunt pusi acum in fata cu „refacerea FSN-ului”, aceasta alianta facandu-se, in opnia sa, prin „incalcarea” dorintei electoratului. Totodata, el considera ca cele doua partide au facut, in campania electorala, „promisiuni pe care nu pot sa si le respecte” si ca actuala guvernare se confrunta cu un „esec moral dar si politic”, pe care Tariceanu il aseamana cu „esecul guvernarii FSN. Si atunci si acum, nu exista un plan de guvernare coerent”.

In opinia fostului premier, presedintele Basescu si-a vazut visul cu ochii, adica a ajuns si "premier". „Si-a vazut visul cu ochii, va dati seama ca visul presedintelui era sa fie si prim-ministru", a afirmat Tariceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.