Prim-vicepresedintele comisiei de integritate si arbitraj a PSD, Doru Giugulea, a declarat vineri ca va propune excluderea lui Gigi Netoiu din partid, informand totodata ca aceasta comisie va analiza si cazul Gabriel Oprea intrucat nu a primit demisia acestuia.

Giugulea, a precizat, la inceputul sedintei comisiei, ce se desfasoara la Palatul Parlamentului, ca va propune si excluderea lui Gigi Netoiu, vicepresedinte PSD Ilfov. "Toata lumea trebuie sa inteleaga ca politica este una, fotbalul este una si afacerile sunt altceva", a explicat el, spunand ca se va discuta si atitudinea altor membri ai organizatiei de Ilfov fata de decizia BPN in cazul Gabriel Oprea.

Giugulea a precizat ca se va discuta si cazul Gabriel Oprea pentru ca aceasta comisie nu a primit inca demisia acestuia. "Noi nu am vazut aceasta demisie", a spus pesedistul, spunand ca, daca vor primi acest document, discutia in cazul Oprea va ramane fara obiect. Potrivit vicepresedintelui comisiei, pe agenda lucrarilor acesteia figureaza si alte subiecte legate de alti membri de partid. "In ultima perioada partidul a dat dovada de prea multa intelegere fata de membrii sai", a mai declarat el, transmite NewsIn.

Gabriel Oprea i-a trimis, joi, lui Mircea Geoana demisia din partid, dupa ce cu o zi inainte demisionase si din functia de sef al filialei Ilfov a PSD, argumentand ca nu doreste ca dupa cinci ani de munca la filiala sa o supuna amenintarilor de la centru cu dizolvarea.

"Excluderea unui membru de partid este atributul organizatiei din care face parte, in cazul meu, PSD Ilfov. La Ilfov, am format o echipa puternica, pe care am condus-o timp de cinci ani, cu infrangeri si victorii politice.In toti acesti ani, am muncit, impreuna cu aceasta echipa, pentru fiecare vot pe care l-am adus Partidului Social Democrat. La acest moment, daca doream sa fiu aparat ca la Termopile, sunt convins ca cei mai multi dintre colegii mei de la Ilfov ar fi stat alaturi de mine, umar la umar, in orice as fi decis sa intreprind, stiind cu totii ca urmeaza o cauza dreapta, ca intotdeauna", a scris Oprea in textul demisiei.

Oprea sustine ca nu vrea sa supuna echipa pe care a format-o presiunilor venite de la centru si amenintarilor cu dizolvarea. "Pentru ca sunt un om responsabil, asa cum am demisionat din functia de ministru al administratiei si internelor, pentru a nu periclita guvernarea si stabilitatea tarii, asa cum am demisionat din functia de Presedinte al PSD Ilfov, pentru a nu pune organizatia in situatia de a se opune deciziilor conducerii partidului, am hotarat sa demisionez din calitatea de membru al Partidului Social Democrat", si-a argumentat Oprea demisia din partid.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.