Presedintele Traian Basescu a spus ca obiectivul lui a fost crearea unei majoritati care sa poata reforma tara si ca, daca acest lucru nu se intampla, aceasta majoritate nu se justifica, precizand ca Guvernul ar trebui sa ia in calcul inclusiv asumarea raspunderii pentru legea unica de salarizare.

"Mi-am asumat responsabilitatea pentru formarea unui Guvern in aceasta structura politica (...)Compensarea pe care eu am avut-o ca explicatie a fost ca o astfel de majoritate poate reforma Romania. Vreau sa cred ca acest lucru se va intampla. Daca o astfel de majoritate nu va reforma Romania, ea nu se justifica. Devine doar o majoritate clientelara care si-a impartit niste posturi", a spus Basescu, amintind ca a sprijinit aceasta majoritate, care reflecta decizia PSD si PDL, dupa ce "oricum altceva a esuat".

Basescu a enumerat unde e nevoie de reformare a sistemelor. "E vorba de modernizarea Constitutiei, si nu cum vreau eu, ci cum vor romanii", a spus pentru inceput Basescu. Apoi a vorbit despre reimpartirea administrativa a tarii prin reducerea numarului de judete si de elaborarea si promovarea unei legi unice de salarizare in domeniul bugetar. "Ea trebuie negociata pana la un punct, iar daca nu se depaseste punctul critic, un Guvern cu o asemenea majoritate va trebui sa isi asume raspunderea in fata Parlamentului si sa avem o lege a salarizarii", a spus Basescu, citat de NewsIn.

Un alt punct vizat de presedinte a fost eliminarea legilor speciale pentru diferite categorii profesionale. "Sa dispara legile speciale in care nu contribui la bugetul asigurarilor sociale, dar esti foarte special pensionat sau platit", a spus presedintele. Nu in ultimul rand, Traian Basescu s-a referit la reformarea sistemului educatiei, care trebuie sa se faca potrivit principiului "bani contra reforma".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.