Presedintele Traian Basescu a spus ca Guvernul a decis sa se intruneasca vineri sa discute proiectul de buget pentru ca intre intentiile Ministerului Finantelor si solicitarile ministerelor exista o diferenta care ar conduce la un deficit bugetar de 9 procente.
Presedintele Traian Basescu a spus ca a discutat joi seara cu premierul Emil Boc si cu ministrul Finantelor pe tema proiectului de buget, relateaza NewsIn.

"Este greu ca presedinte sa spui <<am mandatul Guvernului>>, dar va asigur ca urgenta de a stabili parametrii bugetului cat mai rapid a decis ca Guvernul sa decida ca astazi sa se intalneasca. In timp ce Guvernul constanta ca poate accepta maxim un deficit de doi la suta, insemnand circa 3 miliarde, solicitarile facute de ministere pentru derularea angajamentelor asumate inainte de a se cunoaste situatia reala a bugetului ar impinge bugetul catre un deficit de 9 procente."
, a declarat Basescu.

Traian Basescu a spus ca singura solutie a fost ca Guvernul sa se intruneasca vineri, astfel incat ministrul Finantelor sa discute cu toti ceilalti ministri si sa stabileasca o reasezare a alocatiilor bugetare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.