Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat joi ca revizuirea Constitutiei, Ordonanata de Urgenta si demiterile ministrului Oprea si Virgil Ardelean sunt doar niste manevre folosite de catre presedintele Basescu si actualul Guvern pentru a devia atentia populatiei de la adevaratele probleme ale tarii.

In privinta modificarilor propuse pentru revizuirea Constitutiei, Tariceanu constata ca toate modificarie aduse de catre Comisia prezidentiala vizeaza doar "bunastarea" presedintelui. Acesta considera ca niciuna din actualele modificari nu este gandita pentru a ajuta cetateanul.

"Am observat ca aceste modificari propuse nu vizeaza cetateanul, el nu beneficiaza de garantii, drepturi sau libertati si toate duc catre o reglementare in favoarea presedintelui", a declarat fostul premier.

PNL-ul are si cateva propuneri "mai bune" pentru revizuirea Constitutiei: "Modelul Constitutiei trebuie sa fie asemanator cu cel din UE, un model de republica parlamentara si nu o pledare in favoarea monarhiei prezidentiale. Constitutia trebuie sa duca la o reprezentare mai democratica a cetateanului si sa situeze mai clar principiile separarii puterilor in stat", a spus Tariceanu.

Fostul premier s-a aratat dezgustat de maniera in care presedintele si Guvernul incep o serie de dezbateri "sterile" legate de Constitutie, Ordonanta si demiteri, doar pentru a devia atentia cetateanului de la adevaratele probleme cu care se confrunta Romania in momentul de fata. Acesta a ironizat "problemele" cu care se confrunta Guvernul Boc. "Da, inteleg ca toate problemele acestea cu turismul balnear si cu demiterea lui Ardelean constituie o problema majora, dar trebuie sa ne concentram si asupra Bugetului pe 2009", a comentat Tariceanu.

Fostul prim-ministru a criticat faptul ca Guvernul nu se concentreaza pe problema crizei economice si pe desemnarea unui Buget de Stat. "Fiecare zi care trece fara solutionarea bugetului este o mare pierdere pentru Romania, totul duce la sistarea investitiilor straine si la pierderea locurilor de munca", a adaugat Tariceanu.

Acesta a incheiat spunand ca Guvernul Boc a scos solutiile de crize propuse de Guvernul Tariceanu din orgoliu politic insa fara sa le inlocuiasca cu o serie de solutii proprii, lucru care a creat un handicap pentru strategia anti-criza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.