Vicepresedintele PSD Gheorghe Nichita a declarat astazi ca toate propunerile privind numele noilor prefecti si subprefecti au fost inaintate la Guvern si o numire a acestora in functie ar putea avea loc vineri, in sedinta Executivului, relateaza NewsIn

"Din cate stiu, cei numiti in functie vor avea o perioada de interimat de sase luni, ulterior urmand a se organiza concursuri", a declarat in cadrul conferintei de presa, la Iasi, vicepresedintele PSD, Gheorghe Nichita.

Intrebat privind modalitatea prin care actualii inalti functionari publici vor fi schimbati din functie, Nichita a precizat ca la nivelul ministerului de resort au fost discutate mai multe forme legale, refuzand insa sa ofere detalii suplimentare.

"La Iasi problema este simpla. Postul de prefect este liber, iar persoana nominalizata de noi face parte din corpul functionarilor publici. Astfel, Victorel Lupu va putea fi prefect cu atributii depline", a subliniat Nichita.

Celelalte doua functii de conducere din cadrul Prefecturii Iasi, respectiv doua mandate de subprefect, vor fi ocupate de Cristian Angheluta si Dragomir Tomaseschi, acestia fiind propusi de PDL Iasi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.