Decizia Curtii Constitutionale, prin care ordonanta ce interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat este declarata neconstitutionala, arata ca Executivul nu cunoaste legile si ca actioneaza contra propriului plan de guvernare, sustin sindicalistii din Educatie.

"Prin aceasta ordonanta, Guvernul a demonstrat ca opereaza doar lovituri de imagine, ca nu cunoaste legile si ca abordeaza o politica ce contrazice planul de guvernare. De exemplu, in planul de guvernare era inclusa incadrarea in munca a pensionarilor, iar prin aceasta ordonanta se refuza chiar dreptul la munca al acestei categorii sociale", a declarat, pentru NewsIn, presedintele executiv al Federatiei "Spiru Haret", Marius Nistor.

Si reprezentantii profesorilor universitari considera ca decizia Curtii este una corecta. "Ordonanta este discriminatorie pe criterii de varsta si ar trebui sa se aplice la cei cu salarii si pensii foarte mari, nu la profesori", a adaugat si liderul Federatiei "Alma Mater", Razvan Bobulescu.

Sindicate Sanatate: Prin hotararea CCR se va evita cresterea deficitului de medici

La randul lor, reprezetantii sindicalistilor din Sanatate considera ca decizia Curtii Constitutionale, care a declarat neconstitutionala ordonanta privind cumulul pensiilor cu salariile primite de la stat, va evita o accentuare a deficitului de medici din Romania.

"Medicii pensionari care lucreaza si la stat inlocuiesc forta de munca plecata in strainatate sau ii inlocuiesc pe acei medici care au optat sa profeseze in alt domeniu, din cauza nemultumirilor financiare din sistemul de sanatate", a declarat, pentru NewsIn, vicepresedintele Sanitas, Adrian Birea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.