Ministrul Justitiei cere magistratilor sa astepte noua lege a salarizarii in sistemul judiciar

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a sustinut ieri o conferinta de presa in care a anuntat ca va rezolva "chestiunea cruciala" a lipsurilor financiare din sistemul judiciar. Predoiu a marturisit ca a avut dialoguri cu premierul si cu ministrul Finantelor pentru majorarea bugetului Justitiei, astfel incat acesta sa acopere si drepturile banesti restante.

Ministrul Predoiu s-a declarat "optimist" in legatura cu finalitatea negocierilor purtate cu vistiernicul tarii, dar a semnalat "evolutia exploziva" o proceselor intentate de magistrati Ministerului Justitiei pentru drepturi banesti restante.

Legat de sporul de 50% neplatit la mii de magistrati, ministrul a spus ca nu a putut introduce aceste sume in baza de calcul, asa cum s-a procedat cu magistratii de la CSM si Inalta Curte, intrucat nu a existat acoperire financiara si s-ar fi incalcat legea bugetului de stat.

Predoiu a facut un apel la magistrati sa inteleaga ca in prezent nu exista bani suficienti pentru a se acoperi toate restantele, si ca problema nu va fi solutionata definitiv pana nu se va emite o noua lege a salarizarii in sistemul judiciar, act la care se lucreaza.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.